29.5.2012

Harjoittelijan arkea Boosterissa

Lyhyehkö esittely näin alkuun; hei olen Ansku neljättä vuotta Vaasassa viestintätieteitä opiskeleva pikkukaupungin kasvatti Pohjois-Pohjanmaalta. Päätin olla sinnikäs harjoittelupaikan haun suhteen ja kyselinkin paikkaa sieltä sun täältä. Sopivin löytyikin läheltä, mainostoimisto Boosterin Vaasan konttorilta! Boosteriin tuli tutustuttua jo vuosi sitten ainejärjestötoiminnan kautta ja freesi mainostoimisto jäi pienen viestintätieteilijän mieleen.

Harjoittelujakso on nyt JO yli puolessa välissä ja töitä olen saanut tehdä laidasta laitaan.  Haastatteluja, käännöksiä, oikolukua, sisältöjen suunnittelua ja toteuttamista, materiaalien viemistä Weboost-julkaisujärjestelmään yms. Työn vaihtelevuus pitää mielenkiinnon yllä ja yllättävää onkin ollut se työn kirjo, mitä mainostoimistossa asiakkaalle tehdään. Järjestelmällisyydessä on kyllä tässä hommassa hyötyä. On hyvä osata tehdä työt oikeassa järjestyksessä, jotta ne valmistuvat määräpäivään mennessä. Post-it laput voivat tulla tutuksi ;)Harjoittelun pohjalta olen hoksannut käytännön merkityksen opiskelussa. Valitettavasti käytännön kursseja on ollut meille tarjolla harmittavan vähän ja siksi koinkin harjoittelun lähes pakolliseksi itselleni. Harjoittelu on myös vahvistanut käsitystäni siitä, miten markkinointi ja viestintä kulkevat usein käsi kädessä toisiaan tukien.

Lisäksi visuaaliset asiat kiinnittävät nyt herkemmin huomioni. Nimenomaan visuaalisuus tulee hyvin ilmi Boosterinkin töissä, ja olenkin selannut usein jo tehtyjä verkkosivuja ihastellen ja inspiraatiota hakien. Visuaalisuus onkin tärkeä osa viestintää; hyvännäköinen ja mielenkiintoinen viesti otetaan helpommin vastaan.

Harjoittelun pohjalta voisin nähdä itseni työskentelemässä Boosterin kaltaisessa yrityksessä. Toivottavasti yhteistyö ei lopukaan tähän :) Ainut ”harmittavampi” puoli harjoittelussa on se, että se loppuu pian, lisäksi täydestä kahvikupista on tullut lähes erottamaton ystäväni… Ja ei, harjoittelu ei ole harmaannuttanut (vaalentanut) hiuksiani, vaan syynä on  keskeneräinen hiustenvaalennusprosessi.

Ihanaa ja luovaa kesän alkua kaikille lukijoille!


- Ansku