24.4.2015

Mistä haluat, että sinut muistetaan?

Bongasin tekstin Turussa HK-Areenan pukukopin seinältä. Lausahduksen tarkoituksena oli motivoida TPS:n A-nuorten jääkiekkojoukkuetta kevään ratkaisupeleissä. Kauden päätteeksi koppiin kannettiin mestaruuspokaali.


Mistä sinä haluat tulla muistetuksi?Haluaisitko tulla muistetuksi ikuisena optimistina ja tsempparina, joka omalla esimerkillään auttaa kavereita kohti suurempaa päämäärää? Vai oletko vastarannankiiski, jonka hanskat tippuvat aina koettelemusten edessä? Otatko elämästä kaiken irti vai pelkäätkö epäonnistumista niin paljon ettet edes uskalla yrittää?

Oman tekemisesi kautta ohjaat ihmisten mielikuvia sinusta ja siitä millaisena he sinut muistavat. Mielikuvien kautta muodostuu henkilöbrändisi, joka vaikuttaa myös työelämässä, joko positiivisesti tai vähemmän positiivisesti. Henkilöbrändin merkitys korostuu entisestään nykyajan työnteossa, koska vahvojen henkilöbrändien kautta myös yritysten brändi kehittyy ja toisinpäin. Uusia taitojakin on helppo oppia kun asenne on oikea. Väärällä asenteella eteneminen onkin sitten toinen juttu.

Seuraavien viiden vaiheen avulla motivoit itseäsi entistä vauhdikkaammin eteenpäin.
  1. Aseta tavoite ja tee lujasti töitä sen eteen
  2. Rohkaistu ja tee asioita myös epämukavuusalueeltasi
  3. Kysy, haasta, kokeile
  4. Tapaa uusia ihmisiä
  5. Muista nauttia matkasta

Tero Luoma
tero.luoma(at)bstr.fi