14.10.2014

Merkityksen merkitys

Nordic Business Forum järjestettiin viime viikolla Helsingissä. Lähes jokainen puhuja otti esille työn merkityksellisyyden: Mikä merkitys työlläni on muiden elämään? Kuka meitä jäisi kaipaamaan, jos organisaatiotamme ei olisi? Oman työn merkityksellisyys on tärkeää paitsi motivaation mutta erityisesti tulosten kannalta. Tuloksia ei saavuteta ilman kovaa työtä ja intohimoista asennetta. Intohimo työhön puolestaan syntyy, kun tietää omalla tekemisellä olevan tärkeän roolin.

Kalifornian kuvernööri Arnold Schwarzenegger kehotti jokaista rikkomaan edessään oleva peilin ja näkemään sen takana olevat ihmiset, jotka tarvitsevat apua. Kirjailija ja liike-elämän konsultti Jim Collins lopetti luentonsa painavaan kysymykseen: Miten minä voin olla muille enemmän hyödyksi? Air Asia -lentoyhtiön perustaja Tony Fernandes puolestaan osoitti, millainen merkitys hänen pienellä teollaan voi olla pienelle tytölle, joka haaveilee pilotin urasta.

Mainostoimistojen merkitystä usein vähätellään. Mutta oletko tullut ajatelleeksi, millaista liike-elämä olisi ilman ammattimaista markkinointia? Miten alueen opiskelijat voisivat kehittää omaa osaamistaan? BSTR näkee oman merkityksensä erityisesti toimialueensa markkinoinnin kehittäjänä. Emme tavoittele ainoastaan asiakkaidemme ja yrityksemme vaan koko alueen menestystä.

Ensi vuonna Nordic Business Forumin pääteemana on "Impact". Silloin kuulemme varmasti lisää pysäyttäviä puheenvuoroja siitä, miten omalla työllä ja valinnoilla on merkitystä.