4.5.2012

Muutosvastarintaa

Aamukahvit väärään kurkkuun. Lempparisivustoni puhuu saksaa. Pikainen vilkaisu kalenteriin jäävää aprillipäivän pois syytettyjen listalta. Olen tahtomattani joutunut lokalisaation uhriksi. Siirtomaaorjaksi sivustouudistuksen ikeen alle.

Vaikka IP-osoitteeni onkin maantieteellisesti lähempänä Bayern Müncheniä kuin San Franciscoa, ei se automaattisesti tarkoita, että haluan lukea tuoreimmat viihdemaailman uutiset saksan kielellä. Vaikka kovasti yritänkin ulkoistaa tekemisiäni, en ole vielä ihan valmis luovuttamaan ylintä päätäntävaltaa Mr. Internetille.

Television viihteellistä uutisohjelmaa seuraamalla olen tullut siihen tulokseen, että ennen oli kaikki paremmin. Mehut juotiin pyramidin mallisesta tetrasta ja eväsleivät käärittiin voipaperiin. Laivat olivat puuta ja sitä rataa. Kauhavallakin pysähtyi vielä junia. Internetiä ei ollut silloin vielä keksittykään. Tai oli se keksitty, mutta sillä tarkoitettiin uikkareiden sisäpuolella olevaa verkkomaista kangaskaistaletta.

Muutoksen kanssa oppii kuitenkin elämään. Vilkaisu jo viisi vuotta sitten julkaistuihin sivustoihin kertoo, että paljon on tultu eteenpäin. Kehitys on tuonut mukanaan muutakin kuin kärsimystä ja mielipahaa. Onneksi jotkut asiat kuitenkin pysyvät myös entisellään. Talvella ostetuissa uimahousuissa on edelleen sisäänrakennettu internet.

Viikon kuluttua ensijärkytyksestä olen sisäistänyt suosikkisivustoni uudet kujeet, metkut ja onnistunut säätämään sivuston takaisin Lontoon kielelle. Verenpaineiden tasaannuttua odotan jo innolla tulevia mullistuksia. Olen valmiina räpöttämään kahvit uudelleen rinnuksille. Tule jo, suosikkisaittini sivustouudistus.

– Anssi, media-aallokossa polskiva elämäntapagraafikko