13.2.2015

Luottopakki


Kuka on se, jonka apuun luotetaan kun halutaan päästä voittajaksi kovassa taistossa.
Luottopakki. Tämä urheilupiireistä tuttu termi tulee vastaan myös liiketoiminnassa aika ajoin. Kenen apuun turvaudutaan kun hätä on suuri. Kuka hoitaa asiat päivästä toiseen juuri niin kuin on sovittu. Kuka on se, jonka apuun luotetaan kun halutaan päästä voittajaksi kovassa taistossa. Kenelle soitetaan kun itse ei löydetä vastauksia. Kuka esittelee sinut seuraavalle uudelle asiakkaalle. Niin tiukassa pelissä kuin liiketoiminnankin kiemuroissa luottopakit nousevat arvoon arvaamattomaan aina silloin kun heidän apuaan eniten tarvitaan.

Luottopakit ovat rakentaneet ympärilleen luottamuksen verkoston toistuvilla lunastetuilla lupauksilla ja pyyteettömällä työllä. Nämä kaverit eivät tuijota omaan napaansa vaan haluavat laittaa hyvän kiertämään. Luottopakkien mielestä annettu apu ei ole itseltä pois. Heidän apunsa on korvaamattoman tärkeää niin liiketoiminnan kuin muunkin elämän kannalta. Luottopakit rakentavat ympärilleen positiivisuuden ilmapiirin, jossa tapahtuu hyviä asioita ja kaveria kannustetaan.

Mistä näitä luottopakkeja sitten löytää?


Luottamus on 110% kunnes toisin todistetaan - menetä luottamus kerran, etkä näe häntä enää ikinä!
Sanonta ”niin metsä vastaa kun sinne huudetaan” pätee varsin hyvin luottoporukan löytämisessä. Kun autat saatat joskus saada apua, kun huomioit saatat joskus saada huomiota jne. Pyri kohtelemaan ihmisiä hyvin mikäli haluat saada itse hyvää kohtelua. Älä kuitenkaan odota vastapalvelusta vaan tee asiat pyyteettömästi. Vastapalvelus tulee joskus jos on tullakseen. Älä petä luottamusta ja vältä kaksinaamaisuutta, koska luottamuksen voi menettää vain kerran. Aikoinaan kuulinkin hyvän määritelmän luottamuksen tasoista - luottamus on 110% kunnes toisin todistetaan - menetä luottamus kerran, etkä näe häntä enää ikinä! Tämä lausahdus on jäänyt pysyvästi mieleen. Omistakin kokemuksista helppo sanoa, että jos joku onnistunut viilaamaan linssiin kerran niin en siihen toista mahdollisuutta enää tarjoa.

On ollut mielettömän hienoa huomata törmänneensä suureen määrään luottopakkeja matkan varrella. Näiden kavereiden apuun voi aina turvautua ja pyytää neuvoa kun itse ei ratkaisua löydä. Yksin ei kukaan kuitenkaan pärjää ja kaikki onnistumisetkin tuntuvat paljon hienommilta kun ne on yhdessä saavutettu. Vielä kun muistaisi näitä taistelijoita riittävästi kiittää ja huomioida sillä sen he ovat kyllä varmasti ansainneet. Ympyröi itsesi hyvillä luottopakeilla niin kaikki on sen jälkeen helpompaa.

Kiitos luottopakit :)

-Tero
tero.luoma@bstr.fi